Категории

„Зошто си сингл? – Затоа што не ја давам својата љубов на некој кој не ја заслужил“

Зошто си сингл? “

⁣⁣„Зошто да не бидам? Можеби, за прв пат, не ми треба некој друг.⁣⁣ Можеби сум целосен без друга половина.⁣⁣ Можеби, начинот на кој изгледам ви се допаѓа или не, не е важно.⁣⁣ Можеби сакам да бидам виден по мојот ум и хумор и понекогаш премногу големото срце.
⁣⁣Можеби сум изморен да бегам од она што е добро кон она што е лошо. Можеби научив дека вредноста на довербата ја надминува вредноста на нечија тежина до мене ноќе. ⁣⁣ Можеби сфатив дека мојата вредност не е одредена од вашата желба за мене, и можеби не сакам ништо помалку од тоа за кое што сум достоен. ⁣⁣ Можеби разбирам дека самотијата не ме прави осамен. Можеби утре ќе сретнам некој на кој не му требам исто така..
⁣⁣Можеби поентата не е во тоа дека ако сте сингл сте ослободени; поентата е во тоа тоа да не ја даваш својата љубов некому бесплатно кога тој не ја заработил.“

Прегледи:
344
Објавено на:
20.03.2021