Зошто тој е секогаш сам? Ова се причините поради кои има се повеќе сингл мажи

Се повеќе мажи се сингл, поради што се поставува и прашањето кои се причините за тоа. За многу мажи тоа е прилика да се посветат на себе, да бидат поактивни и да имаат подобар социјален живот.

Сепак, според истражувањето кое е извршено токму на оваа тема, постојат многу причини поради кои мажите се сами.

Ова се 10-те причини кои се издвојуваат како најчести според едно неодамнешно истражување:

  • лош изглед и недостаток на самодоверба
  • малку труд
  • незаинтересираност за врска
  • недостаток на вештина за флерт
  • интровертност
  • неодамнешно раскинување
  • лошо искуство во претходните врски
  • нема слободни жени во опкружувањето
  • прекумерна тежина

Некои од наведените, а далеку познати причини се и слободата и стравот од обврзување.
Коментари

[fbcomments]