Категории

Зошто толку многу привлечни и интелигентни дами сеуште се сингл?

Секој ден забележуваме сè поинтелигентни, силни и привлечни жени кои се сингл. А прашањето кое ни се врти во глава обично е: „Како оваа неверојатна дама сè уште е соло?“ Некои луѓе се прашуваат: „Ако ваква жена е сама, дали некогаш ќе има надеж за мене?“.

За жал, многу луѓе не се во можност да ја сфатат внатрешноста на овие дами. Повеќето од овие невенчани жени мислат дека се подобри од другите околу нив. Едноставно е поради тешкотијата да се најде партнер за живот кој го поддржува нејзиниот личен раст. Ним им недостасуваат партнери кои ги сакаат нивните напредни личности и ги сакаат такви какви што се. Овие типови на силни жени едноставно немаат време за врски кои се краткорочни. Тие се свесни за целите на животот и напорно работат за да ги постигнат. Најдоброто нешто кај нив е што тие никогаш не запиратаат кога ќе постигнат цели. Тие работат напорно за да ги исполнат работите.

Можеби некои мажи може да бидат импресионирани од сите овие карактеристики, додека некои може да бидат разочарани.

Ние ви ги откриваме седумте причини зошто секси и интелигентни жени остануваат сингл:

  1. Силна жена не треба да има партнер за да биде целосна.

Овој тип на интелигентна самостојна жена е веќе завршен. Таа не треба да стане половина од друга личност за да биде целосна. Таа посакува маж само да додаде вредност на нејзиниот живот, а не да ја комплетира.

  1. Таа има цели за постигнување високи стандарди.

Овие типови на жени имаат високи цели и тие напорно работат за да ги постигнат. Затоа, таа бара партнер кој е ист. Таа е решена и самоуверена цело време. Ова е главната причина за овие типови жени да не прифаќаат личност чија страст за животот не оди на исто ниво со нејзината.

  1. Таа не го сака шармантниот принц.

Овие жени се добро пораснати жени со поставени стандарди и восхитувачки аспирации. Тие не се типични тинејџерки кои веруваат дека сè во животот би било волшебно поставено кога ќе се сретне со нејзиниот принц. Вистината е дека им треба партнер, а не спасител.

  1. Таа работи самоуверено со голем напор во сите делови од нејзиниот живот.

Таа никогаш не ги осудува врските. Таа ќе даде сè од себе во врска како и другите аспекти од нејзиниот живот. Таа никогаш нема да остане мирна за да ги заврши работите, наместо тоа, работи напорно за да ги заврши. Можеби, како што беше речено за некои, оваа обврска би била застрашувачка.

  1. Никогаш нема да стане втора опција.

Овој тип на жени никогаш не толерира да биде втора најдобра кај некого. Таа е свесна за тоа што може да даде во нејзината врска. Затоа, таа никогаш не би се согласила да биде втора опција. Нејзината моќна личност никогаш не би дозволила да не се почитува така.

  1. Таа не сака да толерира глупости.

Овие интелигентни жени се многу добро свесни за токсичните луѓе околу нив. Некои луѓе играат малку умни игри со овие дами бидејќи тие немаат никаква моќ на нив. Но, запомнете дека сите ги гледаат низ фасадата.

  1. Можеби е понекогаш жестока.

За жал, некои луѓе се заплашени и не се инспирираат поради нејзините амбиции, одлучност и страст кон животот. Ова никогаш нема да биде причина да падне. Таа знае дека оној кој навистина има потреба да стане дел од нејзиниот живот ќе ја препознае нејзината самодоверба, сила и ќе ја сака заради тоа наместо да биде разочаран или заплашен од нив.