Категории

Зошто треба да посвоите црна мачка?

Црните мачки секогаш биле перцепирани за лоши и претставници на „темната страна“, а всушност пораката што сака да ни ја претстави авторот на овие фотографии е дека на нив им е потребна истата љубов и грижа како и на сите мачки.

„Црните мачки имаат најнизок степен во однос на посвојувањето и најголем процент на евтаназија“ вели Casey Elise Christopher .

Таа е борец за правата на животните и фотограф, смета дека лошите фотографии се причината што ги отвратува од помислата да посвојат црна мачка. Таа сака да го промени тоа.

Фотографирајќи ги на црна позадина, овие прекрасни и мили суштества се претпуваат со позадината, а доаѓаат до израз нивните очи и погледот, кои ја покажуваат нивната душа.

Тие се мили и добри миленици како и останатите, црната боја ги прави уникатни и прекрасни, па таа преку нејзината фотографија сака да им ја разбуди желбата на луѓето да посвојат едно вакво маче.

Прегледи:
518
Објавено на:
17.11.2017