Категории

Зошто во зима вашиот парфем мириса помалку

Корисни совети!

Ви се чини дека со доаѓањето на зимата, вашиот парфем не мириса исто како во лето? Во зима, аромите навистина побрзо ја губат силата и постојаноста. Објаснуваме зошто се случува ова и како да се справите со тоа.

Заедно со температурната разлика, нашата кожа ја губи својата природна влага. Сувата кожа, затоа, не е во состојба да ја открие аромата (затоа кај луѓето со мрсна кожа трае подолго).

За да го појачате мирисот:

 

Навлажнете ја кожата

Користете хранлив крем за тело. Во многу ладните денови, одлучете се за висококвалитетен крем кој не само што ја омекнува кожата, туку и ја штити од студот. Посебно внимание обрнете на областите каде што го нанесувате парфем: вратот, деколтето …

 

Обрнете внимание на концентрацијата на парфемите

На студено време, нашата кожа практично не се загрева, така што секој мирис во вид на тоалетна вода (т.е. во најниска концентрација) во зима станува погуст. Затоа, за избор на парфем за зима, за почеток обрнете внимание на вашите омилени мириси во поконцентрирана верзија.

 

Научете ги основите ноти

При изборот на парфеми за зима, секако, започнувате од лични преференци. Но, постојат одредени ноти кои создаваат чувство на топлина во ладно време и можат да траат многу подолго. Овие се, на пример, зачини, дрвени акорди, ноти на пралине, чоколадо, ванила.

Прегледи:
59
Објавено на:
04.12.2019