Категории

Зошто врската со искрена жена која има отворено срце е најголем предизвик

Многу мажи тврдат дека искреноста е она што го сакаат во врската и ги обвинуваат жените за манипулација и неискреност. Но, кога навистина ќе запознаат искрена личност, брзо дознаваат дека искреноста воопшто не е она што ја замислувале и дека најчесто е непријатна. Искрените жени имаат непријатна навика да бидат искрени за сè.

Таа не се двоуми да ви ја каже вистината
Можеби се двоуми, но на крајот сепак ви ја кажува вистината, затоа што тоа е најдобро за неа. Таа вистина може да биде смешна, болна, непријатна, крајно неповолна за неа или крајно предизвикувачка за вас, но таа ќе ви каже каква што е.

Ако не сте навикнати на отвореност и непосредност, ќе бидете збунети, а многу веројатно и навредени, но тоа е ваш проблем – и таа ќе ви го привлече вниманието и на тоа.

Таа поставува непријатни прашања
Можеби нејзините прашања се премногу длабоки или премногу лични, барајќи од вас да размислувате за чувствителни работи кои претпочитате да ги потиснувате или да отворате болни теми, кои би сакале да ги избегнете. Со незгодни прашања и тешки одговори таа е целосно сама, а вие на лизгава земја.

Тоа ви ги руши ѕидовите
Искрената жена знае дека сигурно имате воздржаност, одбранбени механизми и емотивни ѕидови кои треба само да се урнат и таа го има. Ги преминува вашите граници и прецизно наоѓа слаби точки во вашите ѕидови.

Секогаш сте малку надвор од зоната на удобност со неа и малку сте загрижени што ќе излезе понатаму, но во едно можете да бидете сигурни – што и да ја прашате, ќе добиете искрен одговор.

Таа отворено зборува за своите чувства
Нејзиниот отворен настап може да биде премногу агресивен за вас, па кога ќе се браните од нејзините барања (што бара во врската и што и пречи), ќе се најдете целосно збунети и разоружани пред нејзината ранливост, која таа исто така не се крие.

Таа е отворена за сите нејзини чувства, а нивниот спектар е толку широк, длабок и сложен што ќе ви ја заврти главата. Како може човек да ги почувствува сите овие чувства одеднаш?

Таа не игра емотивни игри
Таа верува во вистинска љубов и помалку ја интересира од тоа. Ако сте навикнати на емотивни игри, на скриени значења и потреба да толкувате и разоткривате нечии зборови и однесување, ќе се изненадите. Со неа се е на отворено и подобро да и веруваш кога ќе ти каже дека нешто е како што е, отколку залудно да го бараш скриеното значење и да се прашуваш што сакала да каже и да постигне со тоа.

Можеби ви е непријатно некој да ги изложува нивните желби и очекувања, можеби мислите дека жената треба да биде мистериозна и да ви дозволува да ја откриете и дека љубовта треба да биде романтична и опојна, но тогаш ќе се борите со чесна жена. Таа е и романтична и нежна, но во исто време е практична и не трпи глупости. А тој многу подобро од тебе знае што е љубов.

Нема да ја заслади вистината за полесно да ја голтнете
А еве ги нејзините најголеми, а можеби и неподносливи „маани“ – не е заинтересирана да го негува и одржува вашето его. Онаму каде што некоја поинаква жена би те разгалела, би те охрабрувала, би те води, би ја заматила вистината на секој начин, за да стигнеш до целта (која не ја гледаш) по заобиколни патишта (кои го обиколуваат твоето его и не го загрозуваат), искрен ќе те удри со вистината, како тупаница во брадата.

Може да ти ја заслади горчливата пилула, не е неспособна да го стори тоа. Ако прибегне кон тоа, тој ќе работи против себе и против вас и ќе ве презира што едноставно барате од него да ве разгалува онаму каде што треба добро да победите за да ги знаете границите на вашата сила.

Со тоа што ви дава директна гордост, таа ви покажува почит и доверба – тоа не е грубост или желба да ве повредат. Таа ви го дава најдоброто од себе – нејзината искреност и отвореност, а вие сте навредени ако не сте дораснати.

Прегледи:
556
Објавено на:
12.03.2022