Зошто всушност никогаш не треба да ја оставате ташната на земја

И не, нема врска со суеверие

Не сме свесни колку мали грешки правиме во нашето секојдневие – а една од нив е оставањето на ташната на подот. Но сега можете да го исправите тоа.

Колку пати сте ја оставиле ташната на подот без да размислувате за тоа? Стручњаците советуваат да не го правите тоа, не поради суеверието кое вели дека нема да имате пари, туку поради тоа што на подот има многу бактерии кои со тоа ги собирате на ташната кои подоцна можат да се пренесат директно на вас. Освен тоа, не е лошо да ја пребришувате ташната со актибактериска марамица.

Исто така, некои ташни кои се изработени од доста фини материјали, тоа може да предизвика оштетување на површината, флеки и гребење кои подоцна не можат да се поправат.
Коментари

[fbcomments]