Категории

Дали го имате „она нешто“ – 7 знаци кои откриваат дека зрачите со неодолива харизма

Кај други, веднаш го препознавате тоа „нешто“, но не мислите дека го имате? Можеби сè уште имате! Обрнете внимание на овие сигнали..

Да, да, тоа „нешто“. Сите веднаш знаат што значат. Или барем еднаш сте запознале личност која го отелотворува тоа. Но, на повеќето луѓе им е тешко да опишат што точно е тоа. Веројатно затоа се користи овој нејасен израз: нешто. И нешто може да биде што било. Но, тоа не е. Барем не одредена работа. Затоа што е нешто посебно.

Кај други, обично веднаш чувствуваме дали имаат нешто или не. Имаат посебен сјај, харизма која некако паѓа во очи. Ова секако не важи во иста мера за секое човечко суштество, бидејќи и чувството за таа конкретна работа е субјективно. Но, ако го чувствуваме тоа во некого, тогаш тоа е обично многу брзо.

Малкумина би рекле за себе дека тој го има тоа нешто. Не е ни чудо, на крајот на краиштата, ние не ја забележуваме сопствената харизма и како влијаеме на другите. Сепак, дали би сакале да знаете дали го имате тоа нешто? Ако многу од следниве работи се однесуваат на вас, веројатно го имате „тоа нешто“ „

1. Луѓето ве паметат
Дали често ве препознаваат, дури и луѓе со кои сте имале само минлив контакт? Тогаш очигледно си оставил силен впечаток.

2. Знаете добро да слушате
Дали ви е лесно да дозволите другите да зборуваат додека се повлекувате и само да бидете таму? Се обложуваме дека многу луѓе ве ценат за тој квалитет.

3. Повеќе си се допаѓате во видеата отколку на фотографиите
Дали се сметате себеси за прилично умерено фотогенични? Сосема е можно тоа да е всушност вистина. Харизмата навистина не е видлива на фотографиите, изразите на лицето, гестовите, начинот на говор… На сликата и недостига сè што ја прави харизмата на една личност. Значи, ако имате тенденција да се допаѓате повеќе во видео секвенците, објаснувањето за тоа може да биде дека особено блескате со вашата харизма.

4. Кога сте во добро расположение, ги заразувате другите
Дали повеќето луѓе се пријателски расположени кон вас кога сте во добро расположение? И возврати на насмевката? Во ред е: те чувствуваат!

5. Релативно сте задоволни со себе
Дури и ако сте измачувани од сомнеж во себе повеќе отколку што би сакале, дали генерално можете да живеете добро со себе? Тогаш се што навистина треба да направите е да повлечете се што ви пречи и веднаш ќе видите зошто другите гледаат дека го имате „тоа нешто“.

6. Ги покажувате своите емоции
Оние кои се разумно чувствителни и емоционално интелигентни обично знаат како се чувствувате? И ако нешто ве прави многу среќни, тажни или лути, дали ги криете своите чувства? За вас доволно зборува фактот дека имате отворена и урамнотежена природа. И верувајте ни: луѓето околу вас претпочитаат да имаат чувство дека постојано криете нешто.

7. Сочувствувате со другите
Не само што ви е лесно да слушате, туку и да ги разберете другите? Па дури и на емоционално ниво, односно, дали навистина можете да замислите како се чувствуваат другите, низ што минуваат? Звучи како да сте личноста чиј совет навистина сакате да го слушнете.

8. Можете да се смеете на себе
Дури и ако имате затемнување и кажете нешто навистина глупаво, можете ли после тоа да се смеете? А самоиронијата ти е сепак работа? Не можете ни да замислите колку позитивни се истакнувате во свет во кој повеќето го покажуваат само најдоброто од себе, а многумина се водат од нивната суета…

9. Не се согласувате со сите
Како што веќе рековме: „тоа нешто“ не функционира за секого! Ако сте автентични и самоуверени, гарантирано ќе ги навредите другите. И треба да бидете свесни дека има луѓе кои ви завидуваат на вашата шармантна харизма, вашето „нешто“, бидејќи се несигурни и незадоволни со себе.

Ако сте дошле до заклучок дека го немате „тоа нешто“, не грижете се: личноста на секого се менува во текот на животот во секој случај. Значи, ако веќе не е, вашиот цут е загарантиран да дојде!

Прегледи:
349
Објавено на:
26.05.2022