Категорија: Кукла од Памук

„Ние не сме херои“

Сеуште ме прогонуваат сенките на болните души кои не успеав да ги љубам. Ги слушам како...

„Тивки раскрсници“

„Понекогаш доаѓа само крај. Тивко, на прсти.. Без збогум и плачливи фанфари. Без врати кои...

„Сите грешни љубови“

Кога беше последниот пат кога кажа „Те сакам“ а во твоите вени проструи огномет? Кога беше...

„Љуби поинаку“

„Гледам како твоите очи пламнуваат во бои на пекол. Знам дека се измори, но не само ти..  И...

„Додека сме тука..“

Бегам од празнината на овој свет безумно заљубена во шупливоста на твоето живеење. Не ги...

„Љубов неизговорена до крај“

Беше очигледно дека таа ќе остане една од тие љубови кои не беа изговорени до крај. Љубов...

„Многу повеќе од човек“

Ти не си она што го гледаш во огледалото. Не си обликот кој го претставува една празна...

„Робови на гордоста“

Мораше ли да бидеш иста како мене? Истите палави мисли, срамежливи очи, истиот непресметлив...

„Чекор до крајот“

Отсекогаш сум го откривала значењето на некои моменти дури одкако ќе поминеле, кога ќе...

„Никогаш мој“

„Лежевме еден покрај друг замотани во чаршави од далечина. Му ја потпрев главата на градите,...

„Љубовта која ме прогонува“

  „И после се, и после се.. Нејзиното лице ќе биде како прашина која се налепила под прстите...

„Таа мојот почеток и крај“

После неа почнав да заборавам како да дишам.Гледајќи ги нејзините усни како се потпишуваат...

„Живеам за себеси“

„Пред да се заљубам во тебе ќе се заљубам во себеси. Ќе ги изберам најубавите бледо...

„Кога тој ќе замине“

Знаеш ли што е најтешко кога ќе замине? Правот на неговото отсуство кој ти се лепи под...

„Само твоја“

Еден ден ќе запознаеш девојка која ќе наликува како една од оние книги кои срамежливо...

„Пред да речеш -Да“

Пред да речеш „Да“,пред да ги занемиш сите гласови кои вриштат во тебе и да им се препуштиш...

„Таа која секогаш ме чекаше“

„Понекогаш ја наоѓав заспана на прагот со раскрварени усни и студени солзи кои и се тркалаа...

„Мојата душа твој дом“

Да љубиш толку длабоко значи да направиш место во твојата душа за некој да се вдоми внатре....

„Заљубена во спомените“

И немам проблем со тоа некој да го преболам, со време ликот ќе избледи, се што останува е само...

„Ако некогаш те изгубам“

Често пати моите стравови знаат да се преоблечат во кошмари кои ги сонувам будна.. Во тие...