Категории

3 интригантни факти за среќата!

Замислете живот полн со радост, задоволство и длабоко чувство на исполнетост.

Тоа е суштината на среќата, концепт кој со векови ги плени филозофите, научниците и поединците.

Иако среќата изгледа субјективна, истражувањата сугерираат дека постојат универзални фактори коишто придонесуваат за нашата благосостојба.

За што станува збор?

  • Истражувањата сугерираат дека 50% од нашата среќа е одредена од нашата генетика, но останатите 50% се во наша контрола и под влијание на нашите постапки и начин на размислување.
  • Физичката активност придонесува да нашето тело произведе ендорфини, хемикалии во мозокот кои делуваат како природни лекови против болки и го подобруваат расположението.
  • Еден од најголемите фактори за среќа се врските со нашето семејство, пријателите и заедницата.