Категории

#ИнстаСреќа: Сладок папагал што ја пее “If I Were A Boy” од Бијонсе се прослави ширум светот (ВИДЕО)

Неодамна, еден папагал стана вирален поради неговиот уникатен талент за имитирање на Бијонсе. Името на папагалот е Чико и тој прави неверојатeн cover на „If I Were A Boy“, хит-песната објавена во 2008 година.

Чико е од паркот за диви животни Линколншир во Фризни, Англија. Талентираниот папагал добива многу посетители и го снимија како пее, го објавија на Интернет и стана вирален. Луѓето го сакаат Чико.

Една членка на администрацијата во зоолошката градина, по име Софи, раскажува повеќе за Чико:

„Чико е прекрасен жолто-крунисан папагал од Амазон, кој се вклопува и со луѓето и со птиците тука во светилиштето. Тој престојува тука нешто повеќе од 18 месеци и без сомнение, тој е една од theвездените атракции. Само што има 9 години значи дека има многу години забава пред него и кој знае, Симон Кауел можеби веќе започнал Х-фактор за животни! “

 

 

View this post on Instagram

 

#chicoparrot #lincolnshirewildlifepark #lincswildlife #amazon #beyonce #ceelogreen

A post shared by Official Chico Parrot (@chicoparrot) on

 

View this post on Instagram

 

#chicoparrot #lincolnshirewildlifepark #amazonparrot #lincswildlifepark #yellowcrownedamazon

A post shared by Official Chico Parrot (@chicoparrot) on