Категории

Јадењето лук е здраво, но предизвикува непријатен здив. Еве решение за тоа!

Ниеден оброк не еднакво вкусен доколку во него нема барем малку лук. Но, по јадењето останува непријатниот здив. Со помош на овие намирници ќе го спречите тоа.

Ментата е билка која го поттикнува варењето и го смирува желудникот, што не е лоша опција по празничното прејадување.

Ротквиците имаат антибактериско дејство и отсекогаш биле познати како освежувачи на здивот.

Лимонот ќе ве спаси од миризбата на прстите, но и во устата. Направете една посилна лимонада без шеќер или поминете низ јазикот со пресечениот лимон. Во лимонадата препорачливо е да изрендате и малку кора за подобар ефект.

Зелениот чај е добар елеминатор на лошиот здив. Пијте го со мед и проблемот ќе исчезне.

Сенфот ќе го неутрализира мирисот на лук доколку во устата ставите една лажица и ја чувате околу една минута. Потоа повторете ја уште еднаш постапката, но овој пат голтнете го сенфот. На крај измијте ја устата со вода.

Млекото исто така е познато како одличен неутрализатор на лошиот здив по јадењето лук. Треба да го пиете и во текот и по јадењето. Полномасното има поголем ефект.

Јаболкото без разлика дали свежо или како сок, помага во освежување на здивот. По јадењето лук, изедете и јаболко.

Прегледи:
430
Категории:
Занимливости
Објавено на:
06.04.2018