Категории

Како астронаутите прославуваат роденден во вселената?

Родендените во вселената се уникатни прослави коишто се одржуваат во вселенски летала или вселенски станици како што е Меѓународната вселенска станица.

Астронаутите го одбележуваат овој ден со посебни оброци, украси и мали изненадувања.

Бидејќи традиционалните колачи и торта не се практични во микрогравитациската средина, астронаутите имаат специјално спакувани десерти или грицки.

Некои задоволства погодни за просторот вклучуваат дехидриран сладолед, чоколаден пудинг или специјално подготвени оброци. Астронаутите во вселената добиваат видео пораки од нивните семејства, колеги и пријатели од Земјата.

Колегите и екипажот од вселената честопати планираат мала забава за славеникот – астронаут. Ова може да вклучува украсување на живеалиштата со роденденски украси, пуштање музика и споделување приказни.

Понекогаш, се организираат и вселенски прошетки.

Прегледи:
101
Објавено на:
10.02.2024