Летото е време на сладолед, а ние ви даваме совет како да спречите сладоледот да замрзне премногу во замрзнувачот.Сладоледот во замрзнувачот може да доживее прекумерно замрзнување, што создава кристали на мраз и го менува вкусот.
Затоа, ви препорачуваме еден трик со чија помош нема да имате такви проблеми.- Едноставно, поставете делумно стопена кутија со сладолед наопаку и во задниот дел на замрзнувачот.
Сега сигурно се прашувате што е поентата?
Овој проблем предизвикува испарување на водата од мекиот десерт, а потоа замрзнување на површината на сладоледот и формирање кристали.
Ако го направите ова, стопениот сладолед ќе капе во капакот и поверојатно е да го уништи „чистиот“ дел што е сè уште замрзнат.
Но, проверете дали капакот е добро затворен пред да го превртите.
Значи, колку подалеку од вратата, толку е потешко да влезе воздух.