Категории

Летен рецепт: Ледени колачи од кокос со чоколадо

Колачи без вклучување на рерната? Да, можно е! Кокос колачите со чоколаден прелив се повеќе од лесни за подготовка, а наместо рерна потребно вие замрзнувач.

Состојки:

За тесто:

  • 1 банана
  • 15 урми
  • 1/4 чаша кокосово масло
  • 1 чаша рендан кокос

За глазура:

  • 1/4 чаша кокосово масло
  • 1/4 чаша мед
  • 1/4 чаша какао во прав
  • 1 лажица екстракт од ванила
  • малку сол

 

Подготовка:

  1. За тесто: Сите состојки ставете ги во блендер и убаво изблендирајте .
  2. Со лажица ставете ја смесата на хартија за печење и убаво израмнете ја да биде со дебелина од еден сантиметар.
  3. Ставете ја во замрзнувач и направете ја глазурата.
  4. За глазура: Стопете го кокосово масло на тивок оган.
  5. Тргнете го од оган и додадете ги другите состојки.
  6. Истурете го врз тестото – чоколадото треба да ја покрие целата површина.
  7. Вратете го во замрзнувачот за да се зацврсти глазурата.
Прегледи:
1659
Објавено на:
07.09.2019