Категории

Најубавите фотографии од „Ајфон наградите за фотографија 2016“

Да направиш добра фотографија покрај искуство и талент, треба и да се најдеш на вистинското место во вистинско време, а за тоа треба среќа. 

На овогодинешните „Ајфон награди за фотографија“ учествувале многу професионалци и аматери, а направени се илјадници неверојатни фотографии. Ова се едни од најдобрите наградени фотогорафии, од неколку различни категории, сите уникатни и без сомнеж, заслужено наградени.

Erica Wu од Сан Франциско, Калифорнија САД, прво место во категорија животни

Erica Wu From San Francisco Ca, United States, 1st Place, Animals

Fugen Xiao од Гуангдонг, Кина, прво место во категорија патувања

Fugen Xiao From Guangdong, China, 1st Place, Travel

Yongmei Wang од Чонгкуинг, Кина, второ место во категорија зајдисонце

Yongmei Wang From Chongqing, China, 2nd Place, Sunset

Siyuan Niu од Ксињианг, победник

Siyuan Niu From Xinjiang, China, Grand Prize Winner

Junbiao Cai од Гуангдонг, Кина, трето место во категорија животни

Junbiao Cai From Guangdong, China, 3rd Place, Animals

Jian Wang од Пекинг, Кина, прво место во категорија архитектура

Jian Wang From Beijing, China, 1st Place, Architecture

Shiyang Han од Пекинг, Кина, трето место во категорија патувања

Shiyang Han From Beijing, China, 3rd Place, Travel

Xia Zhenkai од Гуангдонг, Кина, прво место во категорија луѓе

Xia Zhenkai From Guangdong, China, 1st Place, People

Robin Robertis од Карлсбад, Калифорија, САД, второ место

Robin Robertis From Carlsbad Ca, United States, 2nd Place

Junfeng Wang од Шангај, Кина, прво место во категорија природа

Junfeng Wang From Shanghai, China, 1st Place, Nature

Lone Bjorn од Цирих, Швајцарија, прво место во категорија цвеќиња

Lone Bjorn From Zurich, Switzerland, 1st Place, Flowers

Victor Kintanar од Цебу, Филипини, прво место во категорија дрвја

Victor Kintanar From Cebu City, Philippines, 1st Place, Trees

 Jinsong Hu од Кунминг, Кина, трето место во категорија абстракт

Jinsong Hu From Kunming, China, 3rd Place, Abstract

Nazaret Sanchez Rodriquez од Тарагона, Шпанија, второ место во категорија пејсаж

Nazaret Sanchez Rodriquez From Tarragona, Spain, 2nd Place, Landscape

Junfeng Wang од Шангај, Кина, прво место во категорија природа

Junfeng Wang From Shanghai, China, 1st Place, Nature

 Nick Ryan од Сиднеј, Австралија, прво место во категорија зајдисонцеNick Ryan From Sydney, Australia, 1st Place, Sunset

Rithwik V.j од Тамил Наду, Индија, трето место во категорија животен стил

Rithwik V.j From Tamil Nadu, India, 3rd Place, Lifestyle

 Andrew Montgomery од Хамптон Вик, Британија, прво место во категорија храна

Andrew Montgomery From Hampton Wick, United Kingdom, 1st Place, Food

K.k од Чангша, Кина, прво место во категорија деца

K.k From Changsha, China, 1st Place, Children

 Elaine Taylor од Британија, прво место во категорија портрет

Elaine Taylor From United Kingdom, 1st Place, Portrait

Wen Qi од Гуангдонг, Кина, прво место во категорија мртва природа

Wen Qi From Guangdong, China, 1st Place, Still Life

Yuki Cheung од Хонг Конг, прво место во категорија животен стил

Yuki Cheung From Hong Kong, 1st Place, Lifestyle

Patryk Kuleta од Варшава, Полска, прво место во категорија фотограф на годината

Patryk Kuleta From Warsaw, Poland, 1st Place, Photographer Of The Year

Carolyn Mara Borlenghi од Флорида, САД, трето место во категорија фотограф на годината

Carolyn Mara Borlenghi From Florida, United States, 3rd Place, Photographer Of The Year