Овој рецепт е едноставен, брз за подготовка, а целото семејство ќе го јаде со задоволство
Состојки за бисквит:
- 3 јајца
- 3 лажици шеќер
- 3 лажици брашно
- 3 лажици масло
- малку прашок за пециво
Состојки за крем:
- 3 цврсти јогурти
- 3 шлага (или 1/2 л. слатка павлака)
- 3 желатина
- 200 гр. шеќер во прав
- овошје (по избор)
Подготовка:
- Испечете бисквит од горенаведените состојки.
- За кремот во еднен сад изматете шлаг, а во друг измешајте 2 јогурти и 200 гр шеќер, а во трет ставете 1 јогурт и 3 желатина кои ќе ги измешате малку.
- Ставете го јогуртот и желатинот на шпоретот и мешајте.
- Веднаш штом ќе зоврие, тргнете го од огин и додадете го шлагот, 2 јогурти, шеќерот и овошјето.
- Истурете го сето ова во предходно подготвен калап.
- Ставете ја тортата во ладилник додека не се стегне убаво.