Категории

Први фотографии од соларната еклипса кои мора да ги видите

Вечерва, нешто после 8 часот по македонско време се случи соларната еклипса. Таа беше видлива во САД, каде насекаде беа организирани настани за гледање на оваа ретка појава.

Дури и првото семејство на САД го гледаше овој значаен настан, а НАСА, како и бројни новински агенции вршеа директни преноси.

A post shared by Fox News (@foxnews) on

Како изгледаше тоа? За жал овој предел на Земјата не беше во можност да ја гледа еклипсата, но погледнете ги првите фотографии кои се појавија на интернет.

A post shared by Discovery (@discoverychannel) on

Фазата наречена „дијамантски прстен“.

 

Прегледи:
373
Објавено на:
21.08.2017