Кога ќе одлучиме да се грижиме за калориите и она што го јадеме, обично се префрламе на салати. Постојат многу варијации на темата пилешка салата, а денес ви донесуваме една направена за вистински гурмани. Вкусно е, брзо се подготвува и кога ќе го испржите нема да бидете гладни брзо.
СОСТОЈКИ:
- пилешко филе
- помала зелена салата
- домат, краставица, црвен пипер, млад кромид
- малку панцета
- 2 варени јајца
Прелив:
- 2 лажици павлака
- 1 лажица сенф
- 1 кечап и мајонез
- 1 лажица балсамик
- 1 лажица маслиново масло
- 1 чешне лук
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Пилешкото филе исечете го на помали коцки и пржете. Кон крајот, ставете го во тава и тенки, мали парчиња панцета да се пржат заедно. Излупете го и исечете го зеленчукот. Јајцата сварете ги тешко и исечете ги на осми.
За преливот измешајте ги сите состојки.
Добар апетит!