Категории

Седумдесетгодишник сам го превесла Атлантикот за 56 дена за да собере финансии за истражување на Алцхајмерова болест

Френк Ротвел стана најстарата личност во историјата која самостојно го преминала Атлантскиот океан. Тој сакаше да собере пари за британскиот институт кој ја проучува Алцхајмеровата болест во чест на неговиот пријател кој се разболел од оваа болест.

Френк собра вкупно повеќе од 640 000 фунти за разни донации од луѓето кои го придружуваа на неговото смело и авантуристичко патување.

На 12 декември, Ротвел ја напушти Ла Гомера на Канарските острови и го премина Атлантикот, слетувајќи се во Антигва вчера, каде го пречека неговата сопруга Џудит, со која е во брак 50 години.