Направете го овој прекрасен мус со малку овошје и ќе добиете прекрасен контраст на бои, вкусови и текстури што е тајната на секое кулинарско ремек-дело!
Состојки:
- 175 гр. бело чоколадо
- 90 м.л млеко
- 2 белки од јајца
- 1/4 лажичка сок од лимон
- 225 мл. павлака
Подготовка:
- Стопете го чоколадото и измешајте го со млекото.
- Оставете го на собна температура.
- Изматете ги убаво белките и додадете сок од лимон за да биде поцврсто и полека додадете го чоколадото со млеко.
- Изматете ја павлаката како шлаг и потоа додадете ја во смесата.
- Истурете ја смесата во чаши и оставете да се излади најмалку 2 часа. Декорирајте по желба.