Категории

Во тек е реконструкција на Музеј на Град Скопје

Се работи на реконструкција на изложбениот простор во Музеј на град Скопје, и истата треба да заврши до ноември. Скопје ќе добие модерен изложбен простор, по сите светски стандарди.

Финансискиите за реконструкцијата изнесуваат 800.000 евра и се обезбедни со грант од Светската банка.

Музејот е основан во 1949 г, а од 1970 г.  е сместен во пренаменетиот дел од старата железничка станица која делумно била разурната во земјотресот од 1963 г. Делот кој денес е во функција на Музејот располага со простор од 4.500 м2, од кои 2.000 м2 е изложбен простор.

Прегледи:
909
Категории:
Уметност
Објавено на:
29.06.2020