Категории

10 животни хакови за полесен живот!

Човекот учи додека е жив. Секој ден, учиме нешто ново што не’ фасцинира, но има некои денови во кои ќе научиме нешто ново и ќе си речеме: КАКО не го знаев ова досега!?

Овие животни хакови се баш такви. Толку се едноставни што ќе се прашувате како досега не сте ги знаеле.

1. Пуштете airplane mode на телефонот за побрзо да ви се наполни.
1. Turn airplane mode on for much faster charging.

2. Користете стапчиња кога јадете смоки или чипс и нема да ви се мрсат прстите
3. Using chopsticks gets rid of cheese fingers when eating Doritos or Cheetos

3. Стиснете го малку отворот на бананата за полесно да ја отворите.
5. Pinching the end of a banana can help you open it easily.

4. Нема потреба да ги носите на шнајдер омилените фармерки ако им се расипе патентот – искористете го овој хак.
7. Fixing a broken zipper can be as easy as finding a key ring.

5. Ако добиете brain freeze – моментално „мрзнење на мозокот“ откако ќе каснете нешто многу ладно (ммм, сладолед!), ставете го јазикот на делот од устата зад горните заби. Така ќе се стоплите побрзо и ќе го надминете ова непријатно чувство.
9. If you get brain freeze, put your tongue on the roof of your mouth. This will help warm up your soft palate.

6. Не мора да помните кој месец колку дена има. Месеците замислете ги врз зглобовите од прстите и нивните празнини – месеците кои се на зглобовите имаат 31 ден, а на празнините 30 дена (+ февруари).10. Think of months as knuckles. The bumps are months with 31 days and the spaces are months with 30 (or 28, if it's February).

7. Протријте орев или лешник врз изабена дрвенарија и ќе се покрие дупката.
11. Rubbing a walnut on scratched furniture can help minimize the dings.

8. Пресечената рачка од големо шише на овој начин, може да ја користите како лопатка.
13. Cut the handle off of a jug for an easy, instant dustpan.

9. ..а лопатките може да ги користите ако лавабото ви е премало за да соберете одредени кофи.
15. A dustpan in the sink can help you fill up buckets that don't fit.

10. Ако го ставите далечинското од колага под брадата, ќе му го зголемите потенцијалот на достигнување.

Прегледи:
616
Ознаки:
· ·
Објавено на:
20.03.2021