Категории

20 места во светот кои се најубави во зима! (ФОТО)

Зимата е сезона во која секогаш сме во потрага по топло чоколадо или шолја засладен чај кога прстите ни се замрзнати од долгочасовното уживање во снегот.

Да, можеби понекогаш, посебно ако се наоѓаме во град, снегот знае да биде растопен и непријатен за пешачење, но секогаш претставува вистинско уживање за очите.

Ова е листа на 20 места ширум светот кои ќе ве натераат да се заљубите во зимата, посебно во снегот:

1. Алпи, Франција

2. Алкасар де Сеговија, Шпанија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-2

3. Баварија, Германија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-3

4. Доломити, Италија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-4

5. Халшат, Австрија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-5

6. Арамил, Русија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-6

7. Паркот „Moomin“, Финска

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-7

8. Тајга, Норвешка

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-8

9. Националниот парк Банф, Канада

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-9

10. Езерото Блед, Словенија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-10

11. Националниот парк Кампина, Италија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-11

12. Реката Шанон, Ирска

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-12

13. Hamnøy, Норвешка

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-13

14. Манитоба, Канада

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-14

15. Сургут, Русија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-15

16. Плитвички езера, Хрватска

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-16

17. Col de la Tourne, Швајцарија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-17

18. Реката Тадами, Јапонија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-18

19. Реката „Peyto“, Канада

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-19

20. Val di Martello, Италија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-20

Прегледи:
380
Објавено на:
30.12.2021