Категории

3 најчудни обичаи во светот!

Секоја земја се одликува со свои уникатни обичаи.

Некои се помалку, а некои повеќе чудни и незамисливи.

Погледнете ги трите најчудни обичаи во светот:

  1. Во кинеската етничка група Туџија, од невестите се бара да плачат по еден час секој ден пред нивната венчавка. По десет дена од ритуалот, во плачењето се придружува и мајката на невестата, а по уште десет дена се придружува и бабата. Се верува дека со ова ќе се донесе среќа и ќе се истераат злите духови.
  2. Во Шпанија со последната среда од август се одржува фестивал каде што учесниците се маваат со домати.
  3. Во Мексико, на првото дете што го слави роденденот му се втурнува главата во тортата за да го има првиот залак и потоа сите заедно пеат.
Прегледи:
199
Објавено на:
18.08.2023