Таг:, , , , , , ,

Ми недостига детството – за сите мали нешта кои тогаш беа најважното нешто во мојот живот

Ми недостига детството, не поради младоста туку поради она кое го правев.. Ми недостига...

Никој не живее вечно, немој да чекаш. Живеј сега!

Дозволи му на твоето срце да биде скршено, но верувај дека на крајот се ќе си дојде на свое...

Престани да се натпреваруваш со самиот себе

Секој ден не е ден за растење, понекогаш е само ден за впивање на сончевите зраци. Можеби ќе...

Ти мораш да избереш кој си, и да станеш своја авантура

Постои многу повеќе во животот од тоа да ги задоволуваш другите луѓе. Постои многу повеќе во...

Немој да се задоволиш со половина живот

Што и да правиш, само немој да се задоволиш со просечност, само немој да се задоволиш со...

Секој има право да го избере својот пат и да ја пронајде својата среќа

Среќата е релативна и секој ја чувствува на различен начин.  Ги гледаме луѓето кои ги...

Никогаш не ја знаеш вредноста на некој миг се додека не стане спомен

И можеби она кое ти се случува во овој миг сега ти изгледа безначајно но еден ден ќе сфатиш...

Среќата не е секогаш нешто големо и спектакуларно – Понекогаш е нешто сосема вообичаено

Среќата не мораш секогаш да биде нешто големо и нешто спектакуларно. Понекогаш е само чаша...

Најважните нешта за животот кои треба да научиш да ги правиш

Немој само да постоиш, живеј! Немој само да учиш, искусувај. Немој само да читај, впивај. Немој...

Заборавањето не се случува преку ноќ, но потребен е само еден ден за да донесеш одлука

Потребен е само еден ден за да почнеш да живееш комплетно поинаков живот Отпуштањето,...

Ти си светлина поради својата темнина – Лошите мигови те обликуваат

Можеби некогаш ќе стане полошо, но знај дека потоа те очекуваат многу убави нешта, се...

Се чувствувате депримирано? – Овие активности ќе ви го вратат доброто разположение

Ова се само дел од активностите кои можат да ви го вратат еланот и доброто расположение,...

За среќен ден – Секое утро започнувај го со оваа мисла

„Одбери да се збогатуваш себеси со искуства кои ќе те направат подобар човек“   Животот е...

„Без тебе ништо не би било исто“ – Порака до тебе за успешен почеток на неделата

Ти го правиш овој свет малку почудесен и поубав. Без тебе ништо не би било исто и колку да го...

Денес кажи „Да“ на сите нешта кои ќе те направат среќен

Кажи „Да“ на љубовта спрема себеси и на сето она кое го посакуваш за себе. Денес одлучи да...

Постојат толку нешта кои те чекаат да ги доживееш

Зборови кои сакам твојата душа да ги впие.. „Постојат ѕвезди кои сеуште не си ги видел. И...

Ова е за пријателите со кои ќе остарам – Ви благодарам

Ви благодарам што ме избравте, вие не сте само пријатели, вие сте мои сродни души – такви кои...

Запомни – Посилен си од сите твои таги и проблеми

Ако чувствуваш дека не можеш да продолжиш напред од нешто низ кое поминуваш во овој миг,...

Понекогаш реалноста е многу поубава и од фантазиите

Најмагичното нешто во живеењето на твојот идеален живот е тоа што воопшто не изгледа како...

Петгодишното момче Тони со ампутирани нозе собра 1 милион фунти за болница пешачејќи 10 километри на ортопедски помагала

Момчето кое користи ортопедски помагала пропешачи 10 километри и успеа да собере 1 милион...