Категории

5 работи за коишто не треба да се осудуваат мажите

Кога се спомнува зборот маж, секогаш се алудира на стабилност и препотентност. Доколку тие особини не се присутни, автоматски во нашата глава се создава низа од осудувања.

А, зошто е тоа така? Бидејќи се мажи. Да, мажи се, а исто така се и човечки суштества. Еве 5 работи за коишто мажите не треба да се осудуваат:

1. Не ги осудувајте за нивната висина. Никој нема контрола над тоа. Судете ги луѓето за работите што можат да ги контролираат.

2. Не ги осудувајте за тоа што пијат коктели наместо пиво. Обично повеќето луѓе коктелите ги поврзуваат со женската популација и ги сметаат за женствени пијалоци. Секој има право да пие она што му се допаѓа.

3. Не ги осудувајте за тоа што покажуваат или не покажуваат емоции. Секој има право да избере како ќе се чувствува.

4. Не ги осудувајте за нивната срамежливот. Секој има различен карактер и тоа е сосема во ред.

5. Не ги осудувајте за тоа што немаат своја куќа, кола или не се финансиски стабилни. Секој го прави она што е во рамките на неговите можности.

Прегледи:
250
Објавено на:
05.12.2022