Вчера, Скопје се збогати и разубави со новиот, сосема променет концепт на Mексикански ресторан и бар – АМИГОС 2.0. Едно ново, поинакво искуство, разновидни специјалитети со врвен квалитет, ароматични вина и одлични коктели.
Амигос го разубавуваше Скопје во изминатите 11 години со својата уникатна понуда, а сега му додаде еден нов пресврт со модерен концепт и нови специјалитети.
Амигос вчера повторно ги отвори вратите и ги претстави новитетите со дегустација на одличните специјалитети и вина, одлична забава со DJ Jankonen и ресторан исполнет со многу насмеани гости. Дел од новата приказна во Амигос е и нашиот автентичен уметник Мирослав Масин, како и познатиот шеф Огненовски кој на вчерашниот настан го претстави својот нов десерт кој ќе биде послужен ексклузивно во Амигос и со кој ќе се почувствувате дека сте во ресторан со Мишелин ѕвездичка.
Обрнувајќи внимание на секој детал, од уметнички фотографии, до начин на сервирање на храната, одлична музика и романтична атмосфера АМИГОС ви нуди едно навистина незаборавно искуство кое сигурно ќе ве натера да заборавите на времето.
Новото мени покрај традиционалните Максикански специјалитети како Бурито, Тако и Начос, е збогатено и со нови вкусови. Пробајте го одлично подготвениот зачинет бифтек, свинското филе со вргањ или пилешкото со моцарела и доматен пелат.
Новото мото на Амигос, како што ќе забележите и во самите мениа е: