Прочитајте го овој рецепт и направете вкусен чоколаден десерт за целото семејство.
Состојки:
- 570 гр. шеќер
- 300 гр. брашно
- 700 мл. јогурт
- прашок за пециво
- 120 мл. масло
- 3 лажици какао
- 150 гр. сецкан лешник
- 100 гр. чоколадо за готвење
Начин на подготовка:
Измешајте ги сите состојки (освен чоколадото и лешниците) додека убаво не се соединат, а потоа додајте ги лешниците. Истурете малку брашно во тавата за печење, потоа истурете ја смесата и печете ја на 200°C околу половина час.
Кога тортата ќе се испече, подгответе ја глазурата. Стопете го чоколадото со малку масло и вода на тивок оган, а потоа истурете го врз тортата.