Категории

Дали сте екстроверт или интроверт – Погледнете ја сликата и вашата перцепција ќе ја открие вашата личност

Постојат 2 вида на личност, тие се екстровертни и интровертни. Обидете се да одредите на кој тип припаѓате. 

За да го направите ова, само погледнете ја сликата. Она што прво ќе го видите, ќе ви каже повеќе отколку што мислите.

Дрво
Вие сте екстроверт Екстроверт е личност која сака да биде опкружена со луѓе. Таа го сака вниманието на другите, важно е да чувствува нечија поддршка и убов. Лесно создава нови познанства, учествува во социјални настани и има многу пријатели. Таа е многу амбициозна и упорна. Екстровертите не толерираат осаменост, тие се многу зависни од мислењата на другите. Екстроверт може да биде одличен домаќин, уметник, политичар. Но, тој мора да ја контролира својата агресија, да се обиде да ја ограничи неговата желба да дејствува под влијание на моментот.

Жена
Вие сте интроверт Точно спротивното на екстроверт е интроверт. Интровертите поминуваат повеќе време сами отколку екстровертите. Овие луѓе сакаат да бидат сами. Тие ја разбираат и ценат важноста на внатрешниот свет. Интровертите се вид на луѓе кои честопати слушаат повеќе отколку што зборуваат. За нив е поважно да разберат некого отколку некој да ги разбере. Тие сакаат да слушнат туѓи мислења и приказни. Интровертите го чувствуваат она што другите го чувствуваат. Може да се движи од интензивно чувство на вина до силно чувство на среќа и исполнетост. Интровертите се секогаш жедни за знаење, бараат повеќе вештини и повеќе начини за подобрување. Тие се длабоки и мудри луѓе. Тие исто така уживаат во животот, само го прават тоа по свој пат. Тие не треба да се опкружуваат со луѓе за да бидат вистински среќни.