Категории

Фотографии коишто ја прикажуваат уникатноста на Нов Зеланд

Островската држава Нов Зеланд се наоѓа во југозападниот дел на Тихиот Океан. Иако оваа држава географски е најизолирана, сепак е уникатна во многу аспекти.

Интересен факт е што оваа држава е првата земја којашто има дозволила на жените да гласаат, за првпат во 1893 година. Уште поинтересен факт е уникатната позиција на Нов Зеланд. Оваа земја е најисточна од сите земји и е причината поради која луѓето во оваа држава први го гледаат изгрејсонцето од целата планета.

Нов Зеланд е навистина посебна земја, погледнете неколку фотографии коишто ја доловуваат атмосферата:

Прегледи:
308
Објавено на:
25.02.2023