Категории

Имајте трпение: Како е да бидете во врска со некој кој не ги искажува емоциите?

Да се биде во врска со некој кој не е отворен со своите емоции е вистински предизвик. Нештата би биле многу поедноставни кога луѓето би биле поотворени, но некогаш таквиот луксуз е невозможен. Затоа е тешко да ги разбереме.

Еве како изгледа да бидете во врска со некој кој ги крие своите емоции:

1. Тие честопати посакуваат да бидат поотворени

Луѓето кои не ги споделуваат нивните емоции честопати им завидуваат на оние кои се отворени без проблем. Во нив постои нешто што ги спречува да се искажат, па дури и да сакаат да кажат сѐ што им лежи на душа, сепак ниеден збор не излегува кога ќе ја отворат устата.

Ако сте во врска со некој кој е ваков, знајте дека тие посакуваат да ги искажат нивните мисли, но се спречени. Имајте трпение со нив и никако не се трудете да го извлечете тоа од нив. Дајте им до знаење дека вие ќе бидете тука да ги ислушате без разлика кога ќе се спремни да ги искажат своите чувства.

1 2

Прегледи:
610
Објавено на:
20.04.2016