Категории

Интересни факти за човечкото тело!

Човечкото тело е сложен и извонреден биолошки систем.

Дали знаевте дека:

  • Чувството на мирис е тесно поврзано со меморијата и емоциите. Мирисот побудува разни мемории и истите предизвикуваат одговор со емоции.
  • Најголемиот орган во човечкото тело е кожата и се обновува на сeкои 27 дена.
  • Доколку се издолжат од крај до крај ДНК молекулите во Вашите клетки, тие би биле околу 1.8 метри.
  • Најсилниот мускул во човечкото тело е мускулот за џвакање.
Прегледи:
317
Објавено на:
18.08.2023