Категории

Како да сте среќни: 10 навики за среќа

Без разлика која е Вашата верзија на среќа, живеење подобар и поисполнет живот е нешто што можете да го направите. Неколку измени во Вашите навики е се’ она што треба за да постигнете среќа и исполнетост.

Дневни навики:

  1. Движете го вашето тело, така ќе чувствувате среќа.
  2. Обидете се да спиете 7 часа дневно.
  3. Јадете знаејќи дека храната има голем удел во вашето расположение.

Неделни навики:

  1. Одржувајте ја вашата околина средена.
  2. Искочете со пријатели барем на кратко.
  3. Испланирајте си ја неделата.

Месечни навики:

  1. Бидете дел од нешто поголемо. Помогнете на некоја организација или најдете акции каде ќе може да донирате.
  2. Искочете со себе си и правете ги работите кои сакате да ги правите сами со себе.
  3. Направете листа со среќни мемории кои едвај чекате да ги остварите во иднина.
Прегледи:
357
Објавено на:
25.11.2022