Категории

Кои стартапи би биле профитабилни во 2024 година?

Полека се наближуваме кон наредната 2024 година, а истата нуди многу можности кога станува збор за стартапите.

Еве на кои насоки би можеле да се осврнете доколку сакате да се придружите во светот на стартапите:

  • Платформи за одржлива мода

Со зголемувањето на свеста за грижата на животната средина, постои зголемена побарувачка за одржлива мода. Стартапите коишто би се фокусирале на еколошки произведена облека веројатно ќе привлечат внимание.

  • Решенија за далечинско работење

Стартапите коишто би се занимаале со предизвиците на работа од далечина би постигнале значаен успех. Ова подразбира алатки за виртуелна соработка, платформи за благосостојба на вработените и иновативни решенија за градење тим во дигитална средина.

  • Здравствено-технолошки иновации

Би се отвориле многу можности за стартапите коишто би се фокусирале на истражување на апликации за следење на здравјето.

  • Одржлива храна и земјоделство

Решавањето на одржливоста и безбедноста на храната е глобален предизвик. Стартапите во агротехнолошкиот простор, фокусирани на вертикално земјодество, одржливи земјоделски практики и алтернативни извори на протеини, имаат потенцијал да направат значително влијание.

Прегледи:
105
Објавено на:
10.12.2023