Категории

Кока-Кола најавува употреба на нови шишиња од рециклирачка пластика

Кока-Кола, често критикувана дека е еден од најголемите светски загадувачи со пластика, најавува промени како дел од иницијативата за поеколошка средина.

Почнувајќи од оваа недела, сите верзии на Кока-кола ќе бидат направени од 100% рециклирачка пластика.

Загадувањето со пластика е еден од главните светски проблеми, неодамнешно истражување откри дека копманиите произведуваат рекордни количини и покрај напорите да бидат поодржливи.

Од компанијата велат дека како глобална компанија имаат одговорност да водат и иновираат.