Категории

Мис на Јапонија за 2024 е Украинка

Девојката Каролина Шимо го привлече вниманието откако оваа година ја прогласија за Мис на Јапонија.

Имено, девојката е по потекло од Украина, а на само петгодишна возраст се преселила во Јапонија и таму израснала.

Каролина за себе вели дека било тешко да ја прифатат како Јапонка, имало расни предрасуди и доста предизвици.