Категории

Научниците открија планета на којашто би можело да постои живот!

НАСА и телескопот Џејмс Веб ја открија К-18б за којашто се претпоставува дека е планета поради присуството на јаглерод диоксид и метан.

Се верува дека постојат и огромни површини покриени со океани што дополнително ја потврдува хипотезата на можно присуство на живот.

Откриено е присуство и на други елементи како што се сулфид и водород, но потреби се дополнителни истражувања за да конкретно се дознае во колкави количини се присутни истите.

Иако можно е и да не опстои живот, ова е неверојатно откритие на НАСА.

Прегледи:
190
Објавено на:
14.09.2023