Категории

Неверојатни фигури од песок коишто изгледаат премногу реалистични

Играњето со песок им била омилена активност на многумина. Сепак, за некој тоа не е само забава туку и начин за уметничко изразување.

Таков е случајот со Андони Бастаррика, шпански уметник којшто прави скулптури од песок, а тие изгледаат навистина воодушевувачки.

Од застрашувачки алигатори, па до слатки кучиња, скулптурите на Андон се доказ за разновидноста и убавината на песокот како природен материјал.

Прегледи:
253
Објавено на:
31.01.2023