Категории

Опасни и смртоносни, но змиите се едни од најубавите животни

Змиите се едни од најопасните животни на светот, може не се толку опасни колку што всушност се смртоносни доколку наидете на нив.

s86

Тоа што се опасни и смртоносни, не значи дека не се убави. Ги има во најразлични бои и најразлични шари, а секоја од нив е убава колку што е опасна.

Фотографот Guido Mocafico за да ја нагласи нивната убавина употребил едноставно црна кутија, ги сместил змиите во неа и ги фотографирал одозгора. Резултатите чудни, застрашувачко убави композиции.

s85
s87
s88
s89
s90
s92
s95
s97
s98
s101
s105
s106
s108
s109
Прегледи:
386
Објавено на:
04.11.2016