Категории

Ова е најмагичното возење со воз на светот

Искуство какво што не можете ниту да замислите

Швајцарскиот Clacier Express нуди искуство какво што не можете нити да замислите. Црвениот воз ќе ве поведе во магично возење во било која доба од годината, а зима, кога пејсажите се преубави и прекриени со сне, возењето изгледа бајковито. Glacier Express е исто така најбавниот воз, а едно возење трае дури 8 часа.

Железничката рута води од Цермат до Св. Морика преку швајцарските Алпи, поминувајќи 291 мост, 91 тунел и се качува до врвот на преминот Обералп на 2.033 метри.
Glacier Express им пружи чест на своите гости да ги погледнат швајцарските чуда преку панорамските прозорци додека уживаат во три оброци и слушаат интересни прилози за местата кои ги посетуваат.
Едноставно магично.

Прегледи:
569
Објавено на:
30.12.2019