Категории

Ова се најубавите напуштени места во светот

Покриени под мистеријата на времето кое што поминало, а во кое што тие силно стоеле исправено како сведоштво за минатото, овие неверојатни места се атракции кои што секој би сакал да ги посети.

Во прилог, погледнете некои од најубавите напуштени места.

Напуштената зграда од менталната установа Мантено во Мантено, Илионис

Островот на куклите во Мексико Сити, Мексико

 Градот на духови на напуштениот остров Гунканџима во близина на Нагасаки, Јапонија

Неверојатниот замок Ериче во Сицилија, Италија

Напуштена воена болница во Белизе, Германија

Подземен бункер од Студената војна во Севастопол, Украина

Напуштен тунел од подземна железница во Киев, Украина

Куќата на бугарската комунистичка партија, Бугарија

Агдам, град на духови во Азербејџан

Припјат, Украина

Напуштена атракција во Чернобил

Древни урнатини од храмот Анкгор Ват во Сием Реап, Камбоџа

Напуштената Долина на мелницата, Неапол, Италија