Среќа испреплетена со освежувачки бобинки.
Секоја комбинација на десерт со чоколадо е примамлива, а ако додадете кисело овошје и сладолед, тоа е полн погодок и за вас и за вашето семејство.
СОСТОЈКИ:
- 250 гр темно чоколадо
- 200 гр путер
- 100 гр кафеав шеќер
- 1 ванилин шеќер
- малку сол
- 2 лажици какао во прав
- 3 јајца
- 150 гр брашно
- 340 гр малини, свежи или замрзнати
ПОДГОТОВКА:
1. Стопете ги путерот и чоколадото на пареа, додадете какао и оставете сè да се излади малку.
2. Пронајдете подлабок сад во кој ќе ги изматите јајцата со шеќерот и ванилиниот шеќер.
3. Додадете чоколадо и путер, и матете кратко, потоа продолжете со миксер.
4. Во смесата додадете брашно и малку сол и изматете повторно.
5. Додадете малини во смесата, и лесно се мешајте со шпатула.
6. Ставете ја смесата на хартија за печење во плехот за печење.
7. Израмнете со шпатула и ставете го во загреана рерна на 180 целзиусови.
8. Оставете да се пече 40 до 45 минути.
9. Извадете од рерна и оставете да се излади целосно, само потоа исечкајте и послужете.
10. Ако сакате, можете да печете во тава за торта, да го декорирате готовиот колач со малини и да го сервирате со лажичка сладолед.
Добар апетит!