Нутелата е омилена на многумина, особено ако е една од состојките на вашиот омилен кремаст колач, кој се приготвува многу брзо.
Сè што ви е потребно е …
За фил:
- 3 шола слатка павлака
- 2 лажици шеќер
- 1/2 лажичка цимет
- 2 лажички екстракт од ванила
- 1/2 шол нутела
За подлогата:
- 150 гр. мелени бисквити
- 100 гр. путер
- 1 лажица какао
Подготовка:
Мелените бисквити измешајте ги со стопениот путер и какаото. Добро измешајте ја смесата додека не се изедначи убаво. Добро притиснете ја смесата во калапот за печење и печете 10 минути на 170 степени.
Изматете ја павлаката со миксер, а потоа додајте го шеќерот, екстрактот од венила и цимеотт и матете малку повеќе. Додадете ја нутелата и лесно измешајте ја со лажица.
Истурете го филот врз тестото и оставете го колачот некое време во ладилник за да се стегне филот.