Намаз кој се подготвува брзо и лесно и е супер вкусен оброк.
СОСТОЈКИ:
- 1 конзерва туна
- 2 лажици мајонез
- 3 лажици лут ајвар
- 1 лажичка магдонос
- 1 лажичка сок од лимон
- 1 мала лажичка ситно сецкан лук
- сол и бибер
ПОДГОТОВКА:
Туната на парчиња добро исцедете ја од маслото па истиснете ја со вилушка на ситни парчиња.
Во одвоен сад ставете го ситно сецканиот магдонос и лукот.
Додадете го мајонезот, ајварот, сол и бибер и ореви по желба, за крај додадете го и сокот од лимон и сето тоа добро изедначете го.
Оставете во фрижидер половина час. Намазот сервирајте го студен со препречен леб.