Секој ден посебно исполнете го со фил: една третина работа, третина душевна ведрина и третина хумор – со додаток три лажички оптимизам, една лажица трпение, зрно иронија и прстофат такт.
На почетокот на Новата година да се присетиме на „рецептот“ на еден од најзначајните српски поети, Мика Антиќ за тоа како да си ја направите годината среќна и успешна.
„Земете 12 месеци, добро исчистете ги од горчина, себичност, барање маани и страв. Секој месец внимателно исечкајте го на 30 или 31 ден, за да имате залиха за една година.
Секој ден посебно исполнете го со фил: една третина работа, третина душевна ведрина и третина хумор – со додаток три лажички оптимизам, една лажица трпение, зрно иронија и прстофат такт.
Сето тоа прелијте го со многу љубов.
Готовиот оброк украсете го со букет ситно внимание и сервирајте го секој ден, со задолжителна ведрина, со шолја освежувачки чај.
Среќна Нова 2022 година!