Категории

Што научивме од Ајнштајн за љубовта?

И покрај најголемите напори, врските можат да изгледаат како некоја чудна форма во напредна математика.  Комплицираната природа на зближување на две целосно уникатни суштества во една симбиотска ситуација е равенка која не само што нема совршен одговор, туку варијаблите постојано се менуваат. Два животи што постојат заедно како еден, е исто толку тешко како и во животот, како и на хартија.

„Секој маж кој може да вози внимателно додека бакнува убава девојка, едноставно не му го дава потребното внимание на бакнежот.“

„Кога чекаш некоја згодна девојка еден час изгледа како секунда. Кога ќе седнеш на жешка рингла една секунда изгледа како час. Тоа е релативност.“

„Не можете да ја обвините гравитацијата за вљубувањето.“

„Љубовта е подобар учител од должноста.“

„Постојат два начини да го живеете животот. Едниот е да мислите дека ништо не е чудо. Другиот е да мислите дека сѐ е чудо.

Прегледи:
480
Објавено на:
23.12.2021