Чек дис аут
Search

Таг:, , , , , , , ,

На крајот од денот најважно е да ти се допаѓа личноста која што си

На крајот од денот, она што е најважно е да бидеш горд на личноста која што си. Горд на љубовта...

Оскар Вајлд: „Простувај им на непријателите, тоа најмногу ги нервира“

Суштината на животот објаснета во само неколку реченици Оскар Вајлд, екцентричниот писател...

Бог има совршен план за секој од нас – Во животот ништо не е случајно

Една жена раскажува за нештата во животот кои ни се случуваат, и колку ништо од тоа не е...

Кога животот ќе стане тежок, биди на себеси најдобар пријател

Никој друг нема да ви биде поголема поддршка од вие самите! Зошто ни е толку лесно да...

Пронајди ја својата вистина и изговарај ја силно дури и кога гласот ти трепери

Секој посакува да го пронајде своето место во светот, без оглед на тоа дали е всушност свесен...

Нешта за животот на кои ме научи мојата баба

Мојата баба ме научи да го романтизирам животот, да ја следам сопствената среќа, да живеам со...

Руми: „Слушајте го внатрешниот глас кој дури и во најтешките времиња вели – Сѐ ќе биде добро!“

Ретки се поетите кои со својата сила на пишаниот збор можат да ја отворат вратата на нашето...

Не брзајте, во животот ништо не е трка – Сите во еден миг во животот мораме да застанеме и одмориме

Понекогаш треба само добо да размислите околу ситуацијата во која се наоѓате, но често е...

Луѓето кои постојано водат грижа за туѓи животи и осудуваат всушност се незадоволни од својот живот

Ниедна исполнета и среќна личност не се занимава со туѓи животи. Тоа го прават само оние кои...

Џејн Фонда: „Ако ти не веруваш дека можеш се, другите уште помалце ќе веруваат“

Мудри зборови од големата Холивудска дива кои морате да ги запомните Од почетокот на...

Начини како да престанете да размислувате премногу и да превземете акција

Премногу длабокото размислување може да направи да се чувствувате збунети и и беспомошни и...

Порака до сите оние кои поминале низ пекол – Светот не би бил ист без вас

Жал ми е што светот никогаш не бил љубезен спрема тебе. Но дали знаеш што? Се гордеам со тоа...

Ти од минатото треба да биде твоја конкуренција – Ти од иднината треба да биде твој херој

Лесно е да мислиш дека се натпреваруваш со другите луѓе.. Всушност, ние сме израснати да...

Чекај го оној поради кој ќе ти светкаат искри во очите

Чекај ја личноста која има љубезни очи и нежни дланки. Такви кои прават да се чувствуваш...

Кога твојата душа е изморена и сакаш да се откажеш – Сети се на ова

Животот ќе те изненади на толку неочекувани нешта и исто така ќе ти го скрши срцето на начини...

Кога ќе престанеш да бараш тајни патишта до среќата – Среќата сама ќе те пронајде

Има денови кога мислиш дека твојот живот е неиздржлив, кога ти се чини дека твојата судбина е...

Секогаш постои причина зошто душите се среќаваат

„Легендата вели дека секогаш постои причина зошто друшите се среќаваат. Можеби се пронашле...

Грешките се најдобар учител – Не можеш да го имаш одговорот на секое прашање

Опушти се, и онака никогаш не сме имале потполна контрола врз животот, никој не може да го...

Престани да ги толерираш луѓето кои ти го ветуваат светот и исчезнуваат кога се околу тебе почнува да се руши

Тогаш кога ќе бидеш наоружан со љубов спрема себеси нема повеќе никој да биде во можност да...

Стравот нема да ти донесе успех – На другата страна од несигурноста стојат убавите нешта

Премногу е високо, може да се повредиш, може да е длабоко.. И да, сите тие нешта се точни, но...