Категории

Стартапи во Германија коишто заземаат замав

Иако како и повеќето европски стартапи, и во Германија имаше намалување во финансирањето во претходните години, оваа година е малку посветла.

Ова се германските стартапи за 2023 коишто заземаат замав:

  • Isar Aerospace – компанија којашто развива ракета со течно гориво, дизајнирана да лансира 1000 килограми до ниската орбита на Земјата.

  • Vivid – апликација за управување со Вашето лично банкарство, инвестирање и користење на современи дигитални банкарски услуги.

  • Everphone – платформа којашто нуди услуга за изнајмување на паметни телефони, таблети и лаптопи за бизнис како и поправка на истите.

 

Прегледи:
172
Објавено на:
16.08.2023