Категории

Типови на мажи од кои треба да бегате се додека ве носат нозете

Еве зошто избирате погрешни мажи и што всушност кажуваат вашите избори за вас како личност и за вашите скриени желби.

Без разлика дали сака да признае или не, секоја жена има тип на маж кој и изгледа попривлечен од другите, а често е оној кој несвесно го бара и го наоѓа. Токму овој избор може да каже многу за таа личност, за неговите скриени желби, несигурности, можеби дури и стравови и трауми. Можеби дури и повеќе отколку што би сакала да знае.

Еве 4 типа на „погрешни“ мажи:

1. Нарцис
Секогаш е во центарот на вниманието, секогаш зборува погласно од било кога и се обидува да ја шармира својата „жртва“. Откако ќе го освоите, нарцисот веднаш ќе ја покаже својата темна страна – ќе мора постојано да го фалите и да ги слушате неговите критики за се.

Зошто го избираш? Веројатно затоа што и самите сте нарцис. Да, звучи страшно, но тоа е вистина. Нарцисите обично се привлекуваат едни со други. Кога ќе почнете да излегувате, вашата врска веднаш ќе се претвори во постојано ривалство: кој е подобар од вас, кој е поубав и кој ќе добие повеќе внимание. Иако, не мора да бидете нарцис за да паднете во неговите канџи, тие се многу вешти манипулатори кои погрешно се претставуваат.

2. Емоционално недостапен тип
Не е подготвен за сериозна врска, не сака да ги покажува чувствата и дефинитивно не размислува за заедничка иднина. Не можете да го добиете неговото срце затоа што тој ве држи настрана цело време.

Зошто го избираш? Затоа што мислиш дека не заслужуваш подобро. Жените кои постојано се обидуваат да придобијат таков маж едноставно немаат доволно самодоверба да го кажат следново: „Заслужувам да излезам со маж кој ќе ме почитува и сака.

3. Маж што сакате да го поправите
Тој не е доволно добар за вас во моментов, но кога ќе го поправите, тој ќе биде совршен маж.

Зошто го избирате? Чувствувате постојана потреба да поправите нешто. Сакате да бидете нечиј спасител, а воедно и да докажете дека сте добра личност. Веројатно сте имале врски во минатото поради кои се чувствувате непријатно, а сега се обидувате да се искупите за минатите гревови.

4. Зафатен
Тој веќе има девојка, или уште полошо, сопруга. Нема да можете да го задржите бидејќи е веќе зафатен.

Зошто го избираш? Затоа што не се почитуваш себеси. Ако имате храброст да влезете во врска со туѓ партнер, тогаш покажувате дека не ги почитувате другите жени. Веројатно потајно се надевате дека ќе остави девојка или жена и верувате дека не заслужувате да излегувате со маж кој ќе биде само ваш.

Прегледи:
519
Објавено на:
26.01.2022